Förflyttningsprincip

Transportrännan, monterad på transportören, flyttas med en långsam rörelse framåt och förflyttar materialet. Denna långsamma rörelse följs av en snabbt accelererande rörelse bakåt vilken inte förflyttar materialet. Den frekventa rörelsen gör att materialet transporteras mjukt och skonsamt framåt i rännan. Den unika mekaniska rörelsen är okänslig för olika vikter, därför har tunga och lätta detaljer alltid samma transporthastighet.

Motorn

Transportören drivs av en kullagrad sensorstyrd BLDC motor med högt vridmoment och lång livslängd. Sensorer ser till att endast den energi som krävs vid aktuell belastning används. I uppstartsfasen genereras 200 % mer kraft till mataren, detta möjliggör start med full belastning.

Kontrollbox-x-2Kontrollboxen

Kontrollboxen kan monteras ett flertal meter från mataren. För värmeavledning är det viktigt att montering sker på en metallyta. Enheten drivs med 110-230 V, 50-60 Hz, 1-fas AC. En 24 VDC version finns också att tillgå. Kontrollboxen levererar en sensorstyrd ström till mataren och innehåller motor- och överbelastningsskydd samt driftstoppsvarning. Driftstopp kan vara mycket kostsamma, därför har våra transportörer en inbyggd rörelsesensor. Om någon störning i matarens funktion skulle uppstå skickas en signal direkt via en M12-kontakt och hela tillverkningslinjen kan stängas ner om så önskas. Via M12-kontakten kan transportören även fjärrstyras (start/stopp-funktion).

3D-ritning, hålbild och elektriska anslutningar

Byggsystem

Vi har ett väl genomtänkt och lätt applicerat byggsystem, som är enkelt justerbart i X, Y och Z, för alla slags industriella applikationer.

Kvalitet

Alla Conveyor 22:s produkter är konstruerade och designade för lång och underhållsfri drift. Vi lämnar ett års garanti på våra transportörer och erbjuder teknisk support.