Förflyttningsprincip

Transportrännan, monterad på transportören, flyttas med en långsam rörelse framåt och förflyttar materialet. Denna långsamma rörelse följs av en snabbt accelererande rörelse bakåt vilken inte förflyttar materialet. Den frekventa rörelsen gör att materialet transporteras mjukt och skonsamt framåt i rännan. Den unika mekaniska rörelsen är okänslig för olika vikter, därför har tunga och lätta detaljer alltid samma transporthastighet.

Motorn inne i transportören

Transportören drivs av en kullagrad sensorstyrd BLDC motor med högt vridmoment och lång livslängd. Sensorer ser till att endast den energi som krävs vid aktuell belastning används. I uppstartsfasen genereras 200 % mer kraft till transportören, detta möjliggör start med full belastning.

Inbyggt övervakningssystem

Driftstopp kan vara mycket kostsamma, därför har våra transportörer en inbyggd rörelsesensor. Om någon störning i transportörens funktion skulle uppstå skickas en signal direkt via M12-kontakten och hela tillverkningslinjen kan stängas ner om så önskas. Via M12-kontakten kan transportören även styras från PLC (Start/Stopp).

Kontrollboxen

Kontrollbox-x-2Kontrollboxen kan monteras ett flertal meter från transportören. För värmeavledning är det viktigt att montering sker på en metallyta. Enheten drivs med 110-230 V, 50-60 Hz, 1-fas AC. En 24 VDC version finns också att tillgå. Kontrollboxen levererar en sensorstyrd ström till transportören och innehåller motor- och överbelastningsskydd samt driftstoppsvarning.

3D-ritning, hålbild och elektriska anslutningar

Fullt flexibelt system

En elektrisk transportör från Conveyor 22 är en komplett produkt som levereras med kontrollbox, manual och fästelement för transportör och ränna. Vi tillhandahåller ett fullt flexibelt system som är anpassningsbart för alla typer av industriella applikationer, samt helt justerbar i X, Y och Z. Ett enda inköp, anslut och kör.

Kvalitet

Alla Conveyor 22:s transportörer är kvalitetsprodukter, designade och konstruerade för lång livslängd och underhållsfri drift. Vi lämnar ett års garanti och erbjuder teknisk support.