Quick Cassette hjälpte EBP i Olofström att lösa utrymmesproblemet vid utmatning ur pressar

Conveyor 22 AB har utvecklat ett insatsfäste för montering av komplett transportörsenhet i olika tillverkningsmaskiner. Den skjuts in i eller under pressverktyget och låses sekundsnabbt stabilt fast med dubbla handspännare i verktyget. Quick Cassette finns i olika versioner med tre olika bredder. Bilden visar Quick Cassette hos EBP i Olofströms produktion.

Conveyor 22 har löst utrymmesproblemet vid utmatning ur pressar hos EBP i Olofström. I början av 2017 köpte EBP två transportörer med insatsfästen ”Quick Cassette” och transportrännor. Quick Cassette är en bara 85 mm hög transportörsenhet. Feedback från Patrik Henriksson, processingenjören på EBP i Olofström:

– Utan denna lösning av utmatningsproblemet, hade vi inte kunnat åta oss detta pressnings-jobb.

– Utrustningen har fungerat perfekt från första dagen. Den är dessutom så tyst att man riskerar att glömma stänga av den när arbetsdagen är slut.

Anne-Maj Öström, VD på Conveyor 22 säger: ”Vi vill göra utmatningen för pressindustrin mer flexibel oavsett utrymmesbrist. Produktiviteten skall vara i fokus och inte begränsas av små utmatningsproblem.”

Se film med Quick Cassette i produktion

Läs nyheter från Svensk Verkstad: EBP i Olofström fick hjälp att lösa utrymmesproblemet vid utmatning ur pressar

By |juni 13th, 2017|Nyheter|Kommentarer inaktiverade för Quick Cassette hjälpte EBP i Olofström att lösa utrymmesproblemet vid utmatning ur pressar