Mobilt stativ underlättar flexibel pressutmatning

Conveyor 22 har utvecklat en enkel och kostnadseffektiv lösning för förflyttning av en hel transportörsenhet mellan olika tillverkningsmaskiner. Den har framgångsrikt levererats till Lindab Profil AB i Förslöv.

Pressar är vanligtvis utrustade med en eller flera transportörer för att få ut överskottsmaterial och färdiga detaljer. En permanent installerad transportör med ett fast läge kan vara komplicerad och tidskrävande att flytta, vilket slösar med värdefull tid och resurser: exempelvis som att bygga om hela transportörssystemet vid byte av pressverktyg eller att inte använda transportören när maskinen inte är i produktion. Den sammanlagda kostnaden för att hantera ett sådant fast transportörssystem är hög.

Som alternativ metod till montering av transportören på en tillverkningsmaskin, används Steady Stand för fastsättning av transportören med ränna och annan kringutrustning. På så sätt blir användningen av utmatningsenheten obegränsat flexibel och effektiv.

Flera nöjda kunder använder redan Steady Stand i sina produktionslinjer. Denna gång har vi utformat en lågprofilsmodell ”Steady Stand 500” och utrustat den för att passa under Lindab Profils pressbord: Transportör Black Line 141, Steady Stand 500 med 3-wheel adapter som säkerställer stabilitet på ojämna ytor och rännstöd med glidelement. Kontrollboxen är monterad direkt på Steady Stand och kabeln mellan transportören och kontrollboxen lagras i stativet. Steady Stand 500 är cementfyllt, väger 150 kg och har låsbara hjul.

Vi vill att pressindustrin maximerar utnyttjandet av våra transportörer och gör sin tillverkning snabbare, effektivare och lönsammare.

Se film från Lindab Profil: Steady Stand 500 i produktion

 

By |maj 16th, 2017|Nyheter|Kommentarer inaktiverade för Mobilt stativ underlättar flexibel pressutmatning