Conveyor 22 samarbetar med ABB på Scanautomatic 2016

På Scanautomatic mässan 2016, presenterar ABB och Conveyor 22 tillsammans en enkel och kostnadseffektiv lösning för den samverkande roboten.

Conveyor 22 har utformat denna robotcell för ABB, med syfte att visa en applikation som ger deras industrirobot YuMi möjlighet att montera mekaniska komponenter. Vi visar en visualiserad plattform som imiterar en komplett monteringslinje runt YuMi och dess förmåga att utföra ett kvalificerat arbete. I robotcellen samverkar YuMi med våra linjära transportörer på ett kompakt och flexibelt sätt med transport, separering, organisering, lagring, plockning, montering och sortering.

YuMi monterar av två komponenter. Den vänstra transportrännan organiserar skruvarna och avslutas med sensor och lagringyta, som gör det möjligt för YuMis vänstra hand att plocka från en fast position. Höger transportränna är utformad för att vända och separera muttrar, och möjliggör för YuMis högra hand att identifiera dem genom gripdonets vision-kamera innan plockning. Monterade enheter och extra oplockade delarna lämnas till mittrännan, som är gjord i olika skikt och banor för återanvändning av alla detaljer. Transportsystemet cirkulerar alla komponenter genom användning av olika transportrännor, tre horisontella transportörer Black Line 141 och två vertikala transportörer Up Line vilka samtliga kontrolleras av robotens styrsystem.

Vi är glada att denna robotcell har fått mycket uppmärksamhet från besökarna och den kommer också att ställas ut på Stora leverantörsdagen SLD2016, tillsammans med ABB. Scanautomatic 2016 gav oss många nya affärskontakter, både nationellt och internationellt. Vi vill speciellt tacka ABB för sitt nyskapande ledarskap genom samarbete med Conveyor 22, samt nya och gamla kunder för ert fortsatta intresse för våra transportörer.

Hälsningar: Anne-Maj, Lars och Muzi, Conveyor 22

Titta på videon: Robot YuMi assembles screws and nuts in Scanautomatic 2016

By |oktober 12th, 2016|Nyheter|Kommentarer inaktiverade för Conveyor 22 samarbetar med ABB på Scanautomatic 2016