PRODUKTKATALOG

Conveyor22 - Grön teknik

Varför Välja Elektriskt? Riskerna vid användning av traditionella transportsystem: högt ljud, oljedimma, luftföroreningar, yrkessjukdom, låg energieffektivitet, platsbrist, viktkänslighet, höga kostnader, mycket underhåll, kort livscykel...
Elektriska linjära transportörer från Conveyor 22 är lösningen! Conveyor 22:s matare är de renaste, mest underhållsfria och mest kostnadseffektiva transportörerna på marknaden. Idag finns våra kunder i en mängd olika branscher: metall (pressning och metallformning, CNC-maskiner, laser...), gruvdrift, fordonsindustri, plast, robot, vision, återvinning, livsmedel och läkemedel.
PRODUKTKATALOG

Senaste nytt:

Nyhetsarkiv »

Klicka här för att läsa fler nyheter

Nyhetsarkiv »


Pneumatiska skaktransportörer har länge använts inom industrin.
Nu finns elektriska.
Varför byta?

Starka argument: Arbetsmiljö Energiåtgång Tillförlitlighet Totalekonomi
Läs mer i vår PDF »

Conveyor 22 använder den absolut senaste teknologin. Elmatarna är extremt rena utan någon form av utsläpp (t ex oljedimma) och ersätter därmed tryckluftstransportörer. Renheten gör vår elektriska skakmatare unik. Clean Line 121 (IP66) kan användas inom många branscher som tidigare varit hänvisade till band- eller vibrationstransportörer. Läkemedels- och livsmedelsindustrin kan nu enkelt ersätta andra transportsystem med ett mer prisvärt alternativ. Eltransportören är designad för att vara skonsam mot omgivningen. Arbetsmiljön förbättras och de transporterade detaljerna utsätts inte för påverkan av emission i luften. Conveyor 22:s transportörer uppfyller industrins kommande miljökrav tillfullo – en investering för framtiden.
Eltransportören är mycket tyst, endast 60 dB(A). Alla mekaniska delar är inbyggda och arbetar i ett slutet oljebad. Ljudmässigt förbättras arbetsmiljön markant då vår eltransportör hamnar i en klass för sig själv jämfört med luft- och vibrationstransportörer.
Conveyor 22:s transportör är konstruerad för kontinuerlig drift och lång underhållsfri livslängd. Endast en yttre del är rörlig – jämför med antalet rörliga delar i ett transportbandssystem! Inget transportband behöver bytas, inga yttre delar behöver smörjning och transportrännan av metall är lätt att rengöra. Underhållskostnaderna är eliminerade.
Tack vare den elektriska driften och liten inre friktion förbrukar Conveyor 22:s elektriska transportör endast 5% av den energi som en tryckluftstransportör förbrukar. Den sensorstyrda motorn ser till att inte mer energi än vad som krävs vid aktuell belastning används.
Conveyor 22 konstruerar riktigt små förstklassiga elektriska friktionsmatare till industrin. ECS-121 (vår största produkt) är bara 68 mm hög, 138 mm bred och 318 mm lång vilket gör den världsunik. Den är lätt att applicera i anslutning till pressar och att bygga in i verktyg och tillverkningsmaskiner.
Med den mekaniska steglösa hastighetsjusteringen kan Du enkelt ställa in Din matare för fokusering på styrka eller snabbhet beroende på vad som ska flyttas. Den sensorstyrda tekniken genererar 200% mer kraft i uppstarten vilket gör att rännan kan vara belastad.
Den unika rörelsen fördelar och sprider ut samtidigt som den transporterar materialet. Rörelsen, som är rakt linjär, är mer skonsam mot materialet än vibratorer och rännan kan till och med vara gjord av härdat glas. Den unika rörelsen förflyttar lätta partiklar i samma hastighet som tyngre material.
Den unika rörelsen sprider ut det transporterade materialet och förenklar för plockrobotar då detaljerna snabbt separeras. Transportrännan kan tillverkas av transparent material (härdat glas/lexan) för genomlysning och visionsystem kan nu se detaljerna underifrån.
Motorskydd och inbyggd rörelsesensor säkerställer en absolut funktion i en Conveyor 22 transportör. Driftstopp kan vara mycket kostsamma. Transportören sänder direkt ut en varningssignal via en M12 universalkontakt vid ev. funktionsstörning. Hela tillverkningslinjen kan då stängas av om så önskas. Inga yttre sensorer behövs. Den inbyggda kullagrade mekaniken tål mycket hög belastning och har lång livslängd. Kort sagt är en elektromekanisk transportör från Conveyor 22 mycket driftsäker vilket gör den till ett självklart val för Dig.
Du kan få Conveyor 22:s eltransportör i utförandet 110-230 V, 50-60 Hz, 1-fas AC som enkelt ansluts till elnätet eller i versionen 24 VDC.
En eltransportör från Conveyor 22 är en komplett produkt som levereras med monteringsritning och fästelement för transportör och ränna. Som tillbehör erbjuder vi ett genomtänkt utmatningssystem med balkar, fästen och glidelement samt rännor av speciellt framtagen strukturerad plåt. Rännor, som kan fås i flera olika material – även med non-stickbeläggning, kan anpassas i längd och bredd efter Ditt önskemål. Det justerbara balksystemet möjliggör montering av ett flertal rännor på samma matare. Vi erbjuder teknisk support.
Med de fyra fästbultarna skruvas transportören snabbt och enkelt på plats i verktyget eller på produktionsutrustningen. Transportrännan monteras smidigt på mataren med medföljande fästelement. El ansluts – klart!

Conveyor22 på Facebook

Conveyor 22 AB har lagt till 4 nya foton.

Idag har vi visat vår unika teknologi för både slutanvändare och samarbetspartners.
... Visa mer...Visa mindre...

Visa på Facebook

Vi har besökt kunniga automatiserare på Tönner & Guldager Vibrationsteknik i Slagelse. ... Visa mer...Visa mindre...

Visa på Facebook
Visa på Facebook

Conveyor 22 AB på Conveyor 22 AB.

Idag experimenterar vi med detaljpresentation för robot tillsammans med Joakim från FMT Automation.
... Visa mer...Visa mindre...

Visa på Facebook